17. oktober 2019 

   

 Menu
 


Enter your e-mail adress below - and recieve our newsletter
Newsletters...

 
Address:

Knud Ottosen
Søren Skjødts Vej 8
DK-8220 Brabrand
Denmark

Tel.: +45 86259118

ottosen.knud@gmail.com
 

 Print this pageNewsleetter 11 to my Danish readers
13.06.2007

June 2007
This announcement concerns only my Danish readers.

N y k i r k e h i s t o r i e


I juni sidste år udgav jeg en ny kirkehistorie dækkende stoffet fra oldtiden og middelalderen. Den blev anmeldt af min tidligere kirkehistoriske kollega, Thorkild C. Lyby, i Højskolebladet i december 2006. Jeg tillader mig at gengive hans anmeldelse her:

“Bogen udfylder et oplagt savn, idet stoffet er ret ukendt for mange. Og den gør det godt. Sammenlignet med tidligere tiders store fremstillinger har Knud Ottosen fået forbavsende meget med på begrænset plads.
Stofvalget er ret traditionelt, og der reklameres ikke med nye, epokegørende synsvinkler. Ikke desto mindre er der i den rolige stil smuttet ganske mange nye oplysninger med, ligesom der er fremlagt adskillige interessante problemstillinger, hvor forskningsdiskussionen føres op til vores egen tid og efterlades åben for fortsat debat.
Som eksempler kan nævnes diskussionen om den historiske Jesus, herunder også Grundtvigs og Kierkegaards bidrag til den, og fremstillingen af forholdet mellem kongemagt og kirke i dansk højmiddelalder.
Bogen kobler nemlig den nordiske kirkehistorie så tæt sammen med den almindelige, at de ikke blot fremstår som parallelle forløb, men som snævert forbundne. Vekselvirkningen træder tydeligt frem, så de to sider af sagen gensidigt belyser hinanden.
Skønt bogen kommer fra universitetsmiljøet, hvor den vil være et udmærket redskab for studenterne, så er den så velskrevet og så alment tilgængelig, at den også vil være et spændende hjælpemiddel på højskolerne.
Thorkild C. Lyby”

Knud Ottosen:
Oldtidens og middelalderens kirkehistorie
i dansk og nordisk perspektiv.
Forlaget Books on Demand GmbH, København 2006,
360 sider. Pris: 299 ISBN 87-7691-078-4


 

 
  Visitors: 18522  Privacy Statement


Powered by Media2 Content Management System.
Copyright ?2000-2002 Media2.dk
canada goose jakker Doudoune Canada Goose
Dette produkt er givet i licens til: DHF
Licensnr.: 343-363-505-5540